Vloer onderhoud tips: zo houd je het lang mooi!

De aanschaf van een kwaliteitsvloer is vaak een rib uit je lijf, laat staan het leggen ervan. Maar als alles eenmaal op z’n plek ligt, kun je er jarenlang van genieten zonder dat je er naar om hoeft te kijken, toch? Helaas niet. Een parket/houten vloer, laminaat of kurk vloer vraagt eens in de zoveel tijd om een behandeling. Naast het schoonmaken wat je eigenlijk altijd al hoort te doen, denk aan stofzuigen en moppen. Gelukkig is het allemaal niet zo ingewikkeld. Met de juiste middeltjes is het zo gepiept en je hoeft er zelfs de deur niet voor uit!

Vloer reinigen De webshop Uwvloerspecialist.nl bestond al langer, maar sinds kort is de vloer onderhoud webshop helemaal vernieuwd met een strak design. Je klikt aan wat voor vloer je thuis hebt, kijkt vervolgens welke producten je vloer er blinkend uit laten zien en stopt ze in je winkelmandje. Alles wordt keurig netjes bij je thuis bezorgd. Laat het boenen maar beginnen!

Een paar vloer onderhoud tips voor houten en parket vloeren:

 • Als je een houten of parket vloer hebt liggen gebruik dan 1 keer per jaar een natuurolie. Zo bescherm je het hout van binnenuit.
 • Wil je daarnaast meer glans? Gebruik dan hardwaxolie. Naast glans en bescherming van binnenuit, wordt ook de buitenkant van je houten of parket vloer beschermd. Je hebt hardwaxolie die je wekelijks kunt gebruiken of (half)jaarlijks.
 • Veel mensen gebruiken ook vloerwas. Niet gek, want bij elk gebruik van vloerwas krijgt je houten of parket vloer een steeds mooiere uitstraling. Wel moet je het regelmatig onderhouden, vooral in het begin.

  Of heb je een laminaatvloer?

 • Laminaatvloeren zijn makkelijk in de onderhoud. Gebruik echter geen allesreiniger of groene zeep, want de kans dat je vloer er dan aangaat na een tijdje is groot. Voor laminaatvloeren zijn er speciale reinigingsmiddelen te koop, zoals deze laminaatreiniger van Blue Dolphin. Is ook nog eens Eco en dus biologisch afbreekbaar.
 • Kan je laminaat wel een grondige schoonmaakbeurt gebruiken? Dan is de intensiefreiniger voor laminaat van het merk Dumby heel handig.

  Of toch een kurkvloer?

 • Kurkvloeren zijn zachter en flexibeler. Hierdoor zijn beschadigingen minder zichtbaar. Toch moet ook kurk goed beschermd worden. Dat kun je doen met een vloerpolish. Je krijgt hierdoor een antislip beschermlaag en een matte look. Ook worden kleine krasjes en beschadigingen opgevuld. Je kurkvloer wordt weer als nieuw!

  En de PVC vloer?

 • PVC vloeren zijn op dit moment erg en vogue. Je komt ze veel tegen in winkels, want ze kennen een hoge slijtweerstand. Met een speciale PVC polish zorg je ervoor dat dat zo blijft. Lecol PVC polish is hier uitermate geschikt voor. Het laat een elastische filmlaag achter, waardoor vuil en strepen worden geweerd.
 • Bang voor verkleuringen in je PVC vloer? Dat hoeft niet. Gebruik voor het schoonmaken Lecol PVC cleaner. Dit product kun je vermengen met water. Het verwijdert op een milde wijze vlekken en vuil. Bovendien huid- en materiaalvriendelijk.

 • vtwonen.nl

  Reageer op dit artikel

  ?>

  Contact – Tip de redactie!

  Interieur-inrichting.nl
 • Vragen, suggesties of tips? Mail ons!

  info @ interieur-inrichting.nl
 • Privacy & Policy

  © 2010 – 2013 copyright
 • Interieur-inrichting.nl
  Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt Interieur-inrichting.nl cookies. Lees meer hierover.