Landelijk wonen

Bij een landelijk interieur denk je al gauw aan een boerderij met grote kamers, veel houtwerk en prachtige grote ramen. Toch hoeft dat niet altijd het geval te zijn als je het hebt over een landelijk interieur. De trend op dit moment laat namelijk zien dat hetzelfde landelijke interieur toegepast wordt in woningen als lofts en appartementen. Het rustieke, knusse en vreedzame leven op het platteland, wordt als het ware naar stedelijke woningen overgeheveld.

landelijk wonen

Een aantal van deze onderdelen hebben met elkaar gemeen dat de elementen in het interieur een tijdloos karakter hebben. Natuurlijke materialen vormen vaak de hoofdmoot. De nadruk ligt op stoffen die natuurlijk aandoen en soepel vallen. En bovendien is comfort erg belangrijk.


Veelal zie je in landelijke interieurs een aantal aspecten terugkomen. Het meubilair is vaak erg kwalitatief. Dat kan antiek zijn, maar solide gemaakte meubels zie je ook veel terug. De muren kunnen een heel licht of juist een heel robuuste kleur hebben. Afhankelijk van de kleur van de muren, verschillen de kleuren van de meubels.Vaak hangen er ook decoratief gedrapeerde of losvallende gordijnen danwel rolgordijnen in een landelijk interieur.

Hierbij gaat het om zware, kwalitatieve stoffen die bedrukt danwel onbedrukt zijn. Een historisch effect kan nagebootst worden, waardoor je je even in een andere tijd waant. Het teruggaan naar het oude vertrouwde is wellicht wel een reden om het interieur een landelijk karakter te geven.
 

vtwonen.nl

2 reacties op “Landelijk wonen”

 1. Mieke Jansen schreef:

  Beste,

  Van welke ontwerper zijn de eetkamerstoelen op deze foto?

  Mvg,
  Mieke Jansen

 2. Mieke Jansen schreef:

  Beste,

  Van welke ontwerper zijn deze stoelen?

  Mvg,
  Mieke Jansen

Reageer op dit artikel

?>

Contact – Tip de redactie!

Interieur-inrichting.nl
 • Vragen, suggesties of tips? Mail ons!

  info @ interieur-inrichting.nl
 • Privacy & Policy

  © 2010 – 2013 copyright
 • Interieur-inrichting.nl
  Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt Interieur-inrichting.nl cookies. Lees meer hierover.