Orde in de chaos

Kun jij ook zo gek worden van al die kabels die je in huis of op kantoor hebt? Je weet niet hoe het komt, maar iedere keer weer krijgen ze het voor elkaar om onderling verstrengeld te raken. In de knoop, uit de knoop, in de knoop, uit de knoop….ach je kent het wel. Wel, daar hebben ze tegenwoordig hele functionele dingen voor. We noemen ze voor het gemak even kabels-uit-elkaar-halers. Want wij kenden ze eerlijk gezegd niet. Jij wel?

1. Kabel labels ‘The Mark Brothers’

Deze labels heten ‘The Mark Brothers’ en zijn te koop in een set van vijf. Ze hebben niet alleen een toepasselijke naam en zien er niet alleen grappig uit, maar je kunt er ook opschrijven naar welk technisch apparaat het kabeltje leidt. Zo weet je in ieder geval dat je altijd de juiste stekker eruit trekt, zonder dat er iets ontploft! Onder andere te koop via Mocha.uk.co voor 7,50 Pond.

2. Cable Turtle: rol je oortelefoontje op

Niet alleen in huis of op kantoor worden we gek van die kabels, maar ook wanneer ons oortelefoontje van de mp3-speler weer eens in de knoop gaat. Tja, hoe berg je die dingen anders op dan proppen in je zak of tas? Het bedrijf Made in Design bedacht deze handige oprollers. Ze zijn te verkrijgen in grote en kleine maten en komen in negen verschillende kleuren.

3. Florafil: bloemen op je muur

Kabels lopen soms ook weleens langs de muur, bijvoorbeeld zoals op dit plaatje hieronder als je een lamp aan de muur hebt bevestigd. Nu kun je die kabels vastpinnen aan de wand om ze in toom te houden, maar je kunt ook de Florfil van designer Tania da Cruz gebruiken. Je kabels worden weggewerkt zoals je ziet en je krijgt er ook nog eens een mooie muurbloem voor terug. Twee vliegen in een klap!

4. CableDrop: laat ze maar hangen

Ook aan je computer of laptop hangen veel draadjes. Bijvoorbeeld je fotocamera, mp3-speler of andere externe plugins. Met deze slimme oplossing raken die kabels niet alleen verstrengeld, maar heb je ook nog iets opvallends aan je bureau hangen. Een slimme oplossing van Bluelounge. Je plakt ze gewoon vast aan je desk en je kunt ook variëren met de kleuren.

5. Pivot Power Strip: anders dan anders

Tja, anders dan anders. Je hebt vast wel een snoerkoppelaar in huis. Zo’n rechthoekig, langwerpig wit ding. Soms ook met een aan- en uitknop. Maar ook dan raken kabels soms helemaal in de knoop en kun je alles weer ontkoppelen. Bij MoMa Store (Momastore.org) verkopen ze deze zogenaamde Pivot Power Strip. Je kunt er meerdere adapters of stekkers op aansluiten. Het mooie hiervan is dat je ‘m meerdere kanten op kunt bewegen en er een bepaalde vorm in aan kunt brengen. Zo zorg je ervoor dat de kabels voldoende uit elkaar liggen en elkaar nooit dwars liggen. Ook een superuitvinding vinden wij. Bovendien heeft het de Reddot Design Award 2012 gewonnen! Een puntje: we hebben niet gecheckt of er ook ‘Europese’ kabels/stekkers in kunnen. Wellicht dat deze dan nog gemaakt kan worden, vind je ook niet?

 

vtwonen.nl

Een reactie op “Orde in de chaos”

 1. Pieter Bakker schreef:

  Waar kan ik die stekker labels kopen en wat zijn de kosten?

Reageer op dit artikel

?>

Contact – Tip de redactie!

Interieur-inrichting.nl
 • Vragen, suggesties of tips? Mail ons!

  info @ interieur-inrichting.nl
 • Privacy & Policy

  © 2010 – 2013 copyright
 • Interieur-inrichting.nl
  Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt Interieur-inrichting.nl cookies. Lees meer hierover.