Interview: interieurstyliste Sabine Steinvoort-Vriesen aan het woord

Interieurstyliste Sabine Steinvoort-Vriesen is eigenaresse van Adviesbureau Refresh My House (RMH). Ze helpt graag mensen op weg naar een mooi interieur, waarin zij zich helemaal blij voelen. Maar waar komt haar passie voor interieur inrichting vandaan? En hoe gaat zij eigenlijk te werk? Lees snel verder!

Hoe lang ben je al interieurstyliste?

Dit jaar heb ik de cursus afgesloten voor interieurstyliste en heb sinds dit jaar ook mijn eigen bedrijf: Adviesbureau Refresh My House, oftewel Adviesbureau RMH.

Waarom heb je gekozen voor dit beroep?
Ik was van jongs af aan altijd al bezig met het interieur. Altijd al aan het schuiven met spulletjes, het veranderen van je woning, weer een ander behang en ga zo maar door. Het blijft ontzettend leuk om met je huis bezig te zijn en van je huis een ‘thuis’ te maken. Mensen vergeten vaak dat je huis een ‘rustpunt’ moet zijn en niet een hok om in te leven. Vaak zien mensen dat niet in.

Kun je je passie voor het inrichten van interieurs omschrijven?
Het opfrissen van een donkere, sombere kamer en er veel licht in te laten vallen. Of een lekker nieuw begin, doen mensen opleven.Interieur inrichting Kleine ingrepen kunnen al een hele nieuwe look aan je woning geven. Mensen worden er enorm blij van en krijgen weer een nieuwe ‘boost’ om weer lekker opnieuw te gaan genieten van hun nieuwe omgeving. Ze gaan weer lachen, kleden zich ineens anders, gaan naar de kapper, etc. Het is mooi om te zien wat dat met mensen kan doen.

Hoe ga je te werk?
Mensen kunnen mij mailen of bellen voor een persoonlijke afspraak of online advies. Door een aantal foto’s van hun woonruimte(s) te nemen en per mail naar mij op sturen, kan ik een beter beeld krijgen van de ruimte.

Het is mooi om te zien wat een nieuw interieur met mensen kan doen

Ik vraag dan wel om de afmetingen van de ruimte, zodat ik mij goed in de ruimte kan verplaatsen. Ik weet dan beter of ik met grote of kleine meubelen moet gaan werken of met bestaande meubelen moet gaan schuiven. Als ze een nieuwe bank willen die groot is, en de kamer is zeer smal, dan past het vaak in de realiteit niet bijvoorbeeld. Vervolgens stel ik met deze gegevens een aantal vragen op over hun gezinssituatie. Welke hobby’s, hoeveel gezinsleden, waar willen ze veranderingen in aanbrengen in huis, is de eethoek een plek om te werken of puur voor een gezellige borrel, etc. Door deze vragen beantwoord te krijgen, kan ik een moodboard online maken en terugsturen. Hierbij doe ik dan ook adressen van winkels en dergelijke waar ze welke spullen hiervoor het beste kunnen gebruiken. Ook kleur- en stijladvies geef ik hierbij. Toch blijft een advies in levende lijven het fijnste, omdat ik dan zelf in de ruimte sta en mensen persoonlijk kan spreken.

Wat is je leukste interieuropdracht ooit geweest?
Dat was bij een mevrouw die pas gescheiden was en het erg moeilijk had. Haar huis straalde dat ook uit. Samen hebben we toen allerlei nieuwe meubeltjes aangeschaft, oude meubels opgeknapt en alles een nieuwe, frisse look gegeven. Ze viel in tranen uit van geluk en we hebben de hele middag zonder te praten op de bank bij haar in kamer zitten genieten van de nieuwe inrichting. Ze wilde alles brocanet wit, een landelijke sfeer en een tikje modern erbij. Ze bloeide helemaal op en ik ook. Ik kom haar geregeld nog tegen in winkeltjes en ik herken haar niet meer terug. Ze is ontzettend veranderd, ook zelf een metamorfose ondergaan en ben blij dat het haar net dat ene duwtje heeft gegeven voor een nieuwe start!

Heb je een bepaalde interieurstijl?
Ikzelf ben een voorstander van lichte, zachte tinten, doordat deze tijdloos en rustig zijn. En veel houtsoorten vind ik erg mooi. Maar ik werk met materialen die de klant leuk vindt. Het is tenslotte de woning van de klant. Maar de meeste mensen willen toch wel de landelijke of de industriële kant op. En dat vind ik ook erg leuk.

Hoe heb je je eigen woning ingericht? Kun je iets vertellen over de stijl, sfeer en de accessoires die je hebt uitgekozen?
Bij ons thuis is alles gebroken wit met grijs/bruintinten. Ze noemen het ook wel ‘Zweeds brocante’. De sfeer is sereen en kalm, omdat ik en mijn partner dat ook allebei zijn. Ik ben klassiek ingesteld, ook qua muziek, en dit alles past precies in het plaatje. De accessoires komen van her en der. Dat wil zeggen; van nieuw design tot kringloop spulletjes.

Hou je niet aan de trends. Kies wat jezelf leuk vindt en kies datgene dat betaalbaar voor jou is

Veel mensen vinden het moeilijk de juiste interieuritems bij elkaar te zoeken. Wat voor advies kun je hierin geven?
Hou je niet aan de trends. Kies wat jezelf leuk vindt en kies datgene dat betaalbaar voor jou is. Bij kleine ruimtes vaak een groot element kiezen en niet te veel voor het raam zetten, Neem bijvoorbeeld eens een of drie vazen in plaats van altijd maar die twee dezelfde vazen voor het raam. De hulp van een interieurstyliste kan enorm helpen. Bijvoorbeeld door mensen te behoeden voor het te veel geld uitgeven aan onnodige spullen.

Wat kunnen we in de toekomst van je verwachten? Verdere ambities?
Ik hoop heel veel, maar heb het in deze tijd ook zwaar. Ik merk goed dat er crisis heerst en heb daardoor niet veel werk op dit moment maar hoop dat dit gauw weer herstelt. Ik blijf gewoon hopen op verder succes en hoop mensen gewoon erg gelukkig te kunnen maken met een nieuw interieur! Verdere ambities? Nee hoor, ik ben gelukkig zo, alleen een huisje in Griekenland (zie foto hiernaast) zou leuk zijn en daar ben ik nu ook hard voor aan het sparen, al gaat het niet zo hard. Maar dromen mag, toch? Haha……..

Meer informatie over interieurstyliste Sabine Steinvoort-Vriesen kun je vinden op Refreshmyhouse.nl of via de mail: sabinevriesen@live.nl.

vtwonen.nl

Reageer op dit artikel

?>

Contact – Tip de redactie!

Interieur-inrichting.nl
  • Vragen, suggesties of tips? Mail ons!

    info @ interieur-inrichting.nl
  • Privacy & Policy

    © 2010 – 2013 copyright
  • Interieur-inrichting.nl
    Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt Interieur-inrichting.nl cookies. Lees meer hierover.