Retro stijl

Ineens was het er weer, een retro interieur. Een paar jaar geleden bloeide de retro stijl opeens weer op. Retro behang werd tevoorschijn getoverd, retro lampen werden van oma’s zolder gehaald en in antiekwinkels kon je ook lekker rondsnuffelen naar retro spullen. Die tijd lijkt echter wel weer op z’n retour, want een interieur of een kamer echt retro inrichten doen we niet meer. Laat staan dat we ervoor kiezen een muur helemaal retro te behangen.

Retro wonen

Tegenwoordig leggen we wel retro accenten aan in ons interieur. Denk bijvoorbeeld aan opvallende, kleurrijke kussens of aan een eyecatcher van een lamp die totaal anders is dan de rest van het interieur. De lampen hierboven op de foto bijvoorbeeld zijn een ontwerp van Constantin Wortmann. Dit soort accenten zijn wel belangrijk, want ze maken ons interieur compleet.

En op het gebied van retro is heel veel te koop in interieurwinkels. Vooral rond de zomer/herfst zien we veel retrokleuren als geel, blauw, groen, bruin en rood terug. In Scandinavische interieurs wordt een minimalistische woonstijl op een originele manier ook gecombineerd met retro spullen. Verschillende houtsoorten met folkloristische accessoires bijvoorbeeld leveren een grappig effect op. Vintage is dus niet weg te denken en maar goed ook want je kunt er leuke contrasten mee scheppen. 

vtwonen.nl

3 reacties op “Retro stijl”

 1. claudia schreef:

  Er staat op je jullie site een foto van een retro inrichting met aan de muur allemaal witte ringen…
  Zou graag weten waar ik die kan kopen

 2. Vossepoel schreef:

  http://www.interieur-inrichting.nl/wp-content/uploads/2012/02/Retro.jpg

  Er staat op je jullie site een foto van een retro inrichting met aan de muur allemaal witte ringen…
  Zou graag weten waar ik die kan kopen

Reageer op dit artikel

?>

Contact – Tip de redactie!

Interieur-inrichting.nl
 • Vragen, suggesties of tips? Mail ons!

  info @ interieur-inrichting.nl
 • Privacy & Policy

  © 2010 – 2013 copyright
 • Interieur-inrichting.nl
  Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt Interieur-inrichting.nl cookies. Lees meer hierover.