Modern strand

Beachhouse thema’s passen verrassend genoeg best goed in ons koude klimaat. Grofweg kun je zeggen dat er twee soorten modern strand interieurs zijn. We hebben bijvoorbeeld de meer uitgesproken, felle kleuren (turquoise, zeegroen, banaangeel en sinaasappeloranje bijvoorbeeld) waar interieurs mee worden gedecoreerd. En we hebben de meer ingetogen kleuren als lichtblauw, zand, beige en gebroken wit. Wij vinden dat ze beiden erg leuk staan in Nederlandse interieurs, afhankelijk van hoe ‘avontuurlijk’ je bent.

Windlichten van gekleurd glas zijn al een tijdje populair in modern strand interieurs
De meer uitgesproken beachhouses geven je energie en doen je denken aan zwoele nachten in Spanje, Turkije, Kroatie of Griekenland. Mediterraans is hierbij het toverwoord. Sommige mensen verven een bepaalde muur in hun huis in een opvallende kleur en andere muren in weer een andere, meer neutrale kleur. Wanneer je de juiste kleurcombinaties kiest, kan dit een mooi effect geven. Niet alleen verf, maar ook behang is hierbij een uitkomst. De meubels in een modern strand interieur in deze vorm zijn vaak erg strak en modern. Hoogglans zul je bijvoorbeeld veel terugzien in dergelijke modern strand interieurs.

Ook heb je, zoals gezed, modern strand interieurs die meer een soort Nederlandse beachhouse thema hebben. Om je hierbij een gevoel te geven, kun je even denken aan onze stranden in Nederland. Het water is (helaas) niet zo diepblauw als in Mediterraanse landen en (helaas) zijn onze zomers ook niet altijd even zonnig. Het kleurenpalet in zulke modern strand interieurs is dan ook meer ingetogen. Accessoires als meeuwen, vuurtorens en schelpen heb je vast weleens gezien.Deze komen ieder jaar weer terug in de welbekende winkels.
Maar eigenlijk hebben deze hun tijd wel gehad. Wel blijft dezelfde feel gehandhaafd, maar zien we meer rotan spullen terug bijvoorbeeld. Ook windlichten van gekleurd glas (dus niet transparant) zijn al een tijdje populair in modern strand interieurs. Eigenlijk kun je stellen dat er een verschuiving plaatsvindt naar een meer chique strandinterieur.
 

vtwonen.nl

Reageer op dit artikel

?>

Contact – Tip de redactie!

Interieur-inrichting.nl
  • Vragen, suggesties of tips? Mail ons!

    info @ interieur-inrichting.nl
  • Privacy & Policy

    © 2010 – 2013 copyright
  • Interieur-inrichting.nl
    Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt Interieur-inrichting.nl cookies. Lees meer hierover.