Etnische stijl

Etnisch interieurOok verzot op dierenprints, Afrikaanse of Aziatische spullen? Dan ben je iemand die van een etnische stijl houdt. De laatste tijd zien we veel interieurs terug die gebruik maken van etnische invloeden. Niet gek, want tegenwoordig reizen mensen meer over de wereld. Deze reizen zorgen ongetwijfeld voor het verenigen van onbekende, bijzondere culturen in onze interieurs. Verschillende etnische stijlen kunnen makkelijk door elkaar worden gemixt, maar vaak zien we ook dat men het liever op safe speelt. De keuze om alleen Aziatische invloeden te gebuiken of een woonkamer in te richten geheel naar Afrikaans voorbeeld zien we dan ook vaak terug. Toch is het juist spannend om te mixen. Waarom? Omdat het heel makkelijk kan.

Wat dacht je bijvoorbeeld van Chinees porselein waar je een etnische stijl interieur mee kunt opfleuren…

Wat dacht je bijvoorbeeld van een modern, strak interieur met etnische stijl invloeden? Of juist een klassiek landelijk interieur met dito invloeden? Het hoeft niet veel te zijn. Vaak kun je met simpele dingen een kamer een rijke etnische stijl geven. Koop bijvoorbeeld een kussen met zebrastrepen en plaats die op een witte bank of twee houten krukken gemaakt van bamboe die je in je rondom een klein tafeltje plaatst. Ook kunst moet niet vergeten worden. Afrikaanse maskers zijn heel populair, maar wat dacht je bijvoorbeeld van Chinees porselein waar je een etnische stijl interieur mee kunt opfleuren. Bevestig ze simpelweg op de muur voor een opvallende en aparte look.

Etntische elementen en producten worden veel verkocht in interieurwinkels. Maar pas op, want niet alle producten zijn even kwalitatief gemaakt. Je kunt ook fair trade prefereren. Veelal worden de producten namelijk gemaakt in derde wereldlanden. Indien de artisans er een eerlijk loon voor terug krijgen, zul je ook meer plezier hebben van hun kunst. 

vtwonen.nl

Reageer op dit artikel

?>

Contact – Tip de redactie!

Interieur-inrichting.nl
  • Vragen, suggesties of tips? Mail ons!

    info @ interieur-inrichting.nl
  • Privacy & Policy

    © 2010 – 2013 copyright
  • Interieur-inrichting.nl
    Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt Interieur-inrichting.nl cookies. Lees meer hierover.