Strand interieur

Zilte zeelucht, stralende zon en een wandeling op je blote voeten op het strand. In een strand interieur kun je dit gevoel heel goed verwerken door te spelen met kleuren, accenten en accessoires. Moeilijk is het niet, want rondom het thema ‘beach’ is heel veel te koop. Aan inspiratie zal het je daardoor niet ontbreken.

Beach interieur

Een nonchalante look is waar het vaak om draait in een strand interieur. Weg met de symmetrie van een klassiek interieur en romantisch interieur. Een ontspannen en hartelijke sfeer is waar je direct mee wordt geconfronteerd, wanneer je een ruimte instapt dat volgens een beach stijl is ingericht. Comfort en het vakantiegevoel is waar het allemaal om draait. Natuurlijk hoeft niet het hele huis als een strand aan te voelen. Soms kiest men ervoor om alleen de slaapkamer in deze gezellige en frisse sfeer in te richten en de rest van het huis een andere look en feel te geven.

Comfort en het vakantiegevoel is waar het allemaal om draait.

Een aantal items die je kunt aantreffen in een strand interieur zijn om te beginnen een houten vloer (vaak een must), lichte gordijnen (zoals katoen of inbetween, waardoor het zonlicht volop naar binnen kan schijnen) en een ingetogen kleurenpalet. Vaak is de basiskleur wit. Blauw is onmisbaar in een strandinterieur. De laatste trends die je terugziet in een strandinterieur zijn kleuren als zachtgrijs, warmcreme, lichtbeige en lichtlila. En niet te vergeten de kleur frisblauw, maar die is altijd al erg populair in een strand interieur. De materialen, kleuren en accessoires in een strand interieur zijn geinspireerd op de natuur. Felle kleuren als oranje of roze zul je daarom niet zo snel tegenkomen. Qua meubels kun je denken aan geschuurde meubelstukken, gemixt met geverfde meubelstukken. Dit laatste vaak in de kleur wit. Ook rotan accessoires als manden, servetringen of onderborden zijn typische kenmerken van een strand interieur. 

vtwonen.nl

Reageer op dit artikel

?>

Contact – Tip de redactie!

Interieur-inrichting.nl
  • Vragen, suggesties of tips? Mail ons!

    info @ interieur-inrichting.nl
  • Privacy & Policy

    © 2010 – 2013 copyright
  • Interieur-inrichting.nl
    Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt Interieur-inrichting.nl cookies. Lees meer hierover.