Klassiek interieur

Symmetrie is waar het om draait in een klassiek interieur. Denk bijvoorbeeld aan twee bankstellen tegenover elkaar met een openhaard in het midden of twee Franse louvrevazen aan beide zijden van de voordeur. Door deze symmetrie en netheid, krijgt het klassieke interieur een formele uitstraling. Het uitgangspunt van een klassiek interieur: de rust bewaren.

Klassiek wonen

Het meubilair in klassieke interieurs is vaak van hoge kwaliteit. Hoewel je bij een romantisch interieur nog een beetje kunt spelen met het budget en luxe uitziende maar goedkope items kunt verwerken, gaat dat bij een klassiek interieur wat lastiger. Vooral omdat het type persoon dat vaak voor een klassiek interieur kiest, meestal wel een degelijk budget heeft en dit ook wil uitstralen in zijn of haar smaak. De keuze voor kwalitatievere, duurdere spullen wordt daardoor bewust gemaakt. Hiermee is natuurlijk niet gezegd dat goedkopere spullen minder kwalitatief zijn. Maar laten we het zo zeggen, met Ikea-spullen een klassieke kamer inrichten zal best een grote uitdaging zijn!

Een klassiek interieur heeft een kostbare uitstraling. Antiek meubilair van walnoot- of mahoniehout kun je daarin zomaar aantreffen. Een ander sleutelwoord dat bij een klassiek interieur past is ‘tijdloos’. Art deco meubilair, kwaliteitsantiek en stoffering op maat zijn een aantal elementen die hier bij horen. Het kleurenpalet is vaak eenkleurig en bestaat uit zuivere kleuren, zonder al te veel frutsels en franjes. Ook in dit laatste opzicht verschilt het dus wezenlijk van een romantisch interieur dat hier juist wel gebruik van maakt.

vtwonen.nl

Reageer op dit artikel

?>

Contact – Tip de redactie!

Interieur-inrichting.nl
  • Vragen, suggesties of tips? Mail ons!

    info @ interieur-inrichting.nl
  • Privacy & Policy

    © 2010 – 2013 copyright
  • Interieur-inrichting.nl
    Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt Interieur-inrichting.nl cookies. Lees meer hierover.