Cottage stijl

Engeland en Frankrijk zijn vaak de eerste landen die bij mensen opkomen als we het over een cottage stijl interieur hebben. Vaak vinden we de cottage stijl terug op het platteland in deze landen.

De cottage stijl is net als brocante ook gezellig en huiselijk, maar bestaat vaak uit een meer verscheiden kleurenpalet.
Maar deze stijl is lang niet alleen maar populair in die landen. De cottage stijl heeft ook lang en breed zijn draai gevonden in Nederlandse woonkamers. Weliswaar met een twist, zoals een mix met andere landelijke interieur stijlen.

De cottage stijl onderscheidt zich van andere stijlen door een duidelijke brocante invloed. Brocante is vaak ‘oud’ of ‘oud gemaakt’. Maar toch is cottage stijl wel anders dan brocante. De cottage stijl is net als brocante ook gezellig en huiselijk, maar bestaat vaak uit een meer verscheiden kleurenpalet.

Cottage wonen

Waar brocante veel natuurtinten bevat, bevat cottage stijl daarnaast ook veel bloemprints of effen kleuren die niet per se naturel zijn. In de cottage stijl kun je daarnaast veel antieke elementen tegenkomen. Bijvoorbeeld een kast voor borden of een dressoir. Een ander belangrijk verschil is wellicht ook dat de cottage stijl veel nieuwe elementen kan bevatten, terwijl bij brocante het juist gaat om curiosa en tweedehands spullen. Of, zoals gezegd, expres ouder gemaakte spullen om het verleden te benadrukken. 

vtwonen.nl

Een reactie op “Cottage stijl”

 1. Kim schreef:

  Wat een onwijs leuke bank! Waar is deze te koop?

Reageer op dit artikel

?>

Contact – Tip de redactie!

Interieur-inrichting.nl
 • Vragen, suggesties of tips? Mail ons!

  info @ interieur-inrichting.nl
 • Privacy & Policy

  © 2010 – 2013 copyright
 • Interieur-inrichting.nl
  Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt Interieur-inrichting.nl cookies. Lees meer hierover.