Brocante

Brocante spullen kun je veel vinden op rommelmarkten of websites waar je tweedehands spullen kunt kopen, zoals Marktplaats. De zoektocht naar en natuurlijk de vondst is spannend. Want soms kom je zomaar een ‘pareltje’ tegen tussen alle curiosa. Het verhaal achter een brocante artikel kan ook indrukwekkend zijn.

BrocanteMaar zijn brocante spullen dan altijd tweedehands? Nee, niet per se. Brocante interieurartikelen kun je ook nieuw kopen, maar hebben bijna altijd een old look. Dat de spullen ouder gemaakt zijn is wel een belangrijk element voor brocante. Tinten als oud bruin, roestkleuren, ivoor, grijs en tinten lila, mintgroen, oudroze zijn een aantal voorbeelden uit het kleurenpalet van brocante. Met de juiste combinaties ziet een brocante interieur er piekfijn uit.

Het assortiment tafelkleden, tafellopers, servies en bestek in brocante is enorm.

Vaak kiezen mensen ervoor niet het hele interieur brocante te doen. Wellicht omdat het anders te overheersend wordt. Brocante interieurelementen kom je daarom bijvoorbeeld tegen in de badkamer of w.c. Denk bijvoorbeeld aan badkamersets met zeeppompjes en zeepbakjes. Of brocante kraanknoppen. Ook kun je denken aan brocante spiegels. En natuurlijk vergeten we de keuken niet te noemen. Het assortiment tafelkleden, tafellopers, servies en bestek in brocante is enorm. In textielproducten kan soms ook kant verwerkt zijn, zoals op tafellopers, waarmee een gezellig en vanouds gevoel wordt gecreëerd. 

vtwonen.nl

Reageer op dit artikel

?>

Contact – Tip de redactie!

Interieur-inrichting.nl
  • Vragen, suggesties of tips? Mail ons!

    info @ interieur-inrichting.nl
  • Privacy & Policy

    © 2010 – 2013 copyright
  • Interieur-inrichting.nl
    Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt Interieur-inrichting.nl cookies. Lees meer hierover.