Sonia Rykiel Maison lente-zomer 2012

De Franse mode-ontwerpster Sonia Rykiel (zie foto) heeft een nieuwe maison-collectie uitgebracht. In de lente-zomercollectie 2012 zien we opvallende kleuren als paars en lichtblauw. En een grote strik. Een cadeau om uit te pakken?

Sonia Rykiel is vooral bekend om haar elegante French touch kleding die ze ontwerpt. Daar brengt ze ieder seizoen weer jurkjes, hoedjes, portemonnees en tassen vanuit. Minder bekend is de Sonia Rykiel Maison collectie. In haar woonlijn zien we naast handdoeken ook kussens terug, maar het draait eigenlijk allemaal om de dekbedovertrekken. Overigens geen grote massacollecties die ze uitbrengt, maar een bescheiden aantal stuks. De welbekende pasteltinten waar de lente zo bekend om staat zie je niet terug bij Rykiel. Warme tot donkere tinten voor een zwoele zomer daarentegen wel.

Streepjes en bloemenSonia Rykiel Home

Vrouwelijkheid staat zoals altijd ook weer centraal in deze nieuwe lente-zomercollectie. De streepjes, die ze vaak toepast in haar ontwerpen, zien we ook nu terug in deze huidige collectie. Dit keer in verschillende tinten paars bijvoorbeeld. Maar ook bloemmotieven zijn feminien en komen dus terug in de dekbedovertrekken. Zoals in de zogenaamde Prose-dekbedovertrekken lijn.  Het leuke van de dekbedden is, is dat ze vaak bestaan uit twee kanten. Een kant in streep en de andere kant in een bloemenmotief bijvoorbeeld. Dat kun je dan leuk afwisselen als je de algehele look bijvoorbeeld zat bent. In de nieuwe collectie valt ons ook de lichtblauwe dekbedovertrek ‘Comme un cadeau’ op, voorzien van een grote strik (zie hierboven). De andere kant is in effen lichtblauw. Toch een opvallende print waar we even aan moesten wennen.

Sonia Rykiel HomeGrappig is dat Sonia Rykiel ook bijpassende badjassen maakt in dezelfde print en kleuren als de dekbedovertrekken. Ook het bekijken waard zijn de kussens en plaids met speelse pomponnetjes eraan.

Goedkoop zijn de dekbedovertrekken overigens niet. De prijzen voor een eenpersoons dekbedovertrek liggen gemiddeld zo rond de €250. Voor die prijs hoef je dan in ieder geval niet meer te strijken, want alle overtrekken zijn strijkvrij.

De Sonia Rykiel Maison collectie is te koop bij verschillende winkels en webshops, zoals Ruwette.nl. 

vtwonen.nl

Reageer op dit artikel

?>

Contact – Tip de redactie!

Interieur-inrichting.nl
  • Vragen, suggesties of tips? Mail ons!

    info @ interieur-inrichting.nl
  • Privacy & Policy

    © 2010 – 2013 copyright
  • Interieur-inrichting.nl
    Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt Interieur-inrichting.nl cookies. Lees meer hierover.