Design vaas van Mara Skujeniece

Ooit weleens van Mara Skujeniece gehoord? De uit Letland afkomstige ontwerpster maakt hele bijzondere dingen. Simplistisch, maar goed over nagedacht. Neem bijvoorbeeld de ‘Spool’ serie design vazen die opvallen door hun vorm en materiaal.

Mara Skujeniece

Mara Skujeniece haalt haar inspiratie uit haar geboorteland Letland, waarbij de puurheid van de vorm een belangrijk uitgangspunt is in haar ontwerpen. Als je ooit weleens in de Bakkerswinkel in Amsterdam bent geweest, heb je vast haar serviesset gezien. En als je die hebt gemist, is die alsnog het bekijken waard. Hier, maar ook in al haar andere producten zie je duidelijk de simpele doch natuurlijke lijnen terug die tekenend zijn voor Skujeniece-ontwerpen. Overigens is de serviesset voor de Bakkerswinkel niet de enige connectie met ons land. Tegenwoordig woont Mara Skujeniece namelijk in Amsterdam en is ze ook docent aan de Design Academy in Eindhoven.

Spool vaas

Spool vazen

Als je van pure vormen houdt, zijn deze design vazen uit de serie ‘Spool’ een koopoverweging waard. Geinspireerd op garen, klossen en textiel, gezien Skujeniece zelf erg dol is op textiel. Ze zijn gemaakt van wit porselein en variëren in grootte en textuur. Op de foto hierboven lijken het kleine vaasjes, maar er zitten ook grotere varianten tussen. Verkrijgbaar in zeven vormen met op elk een grappige, knipogende tekst op de zijkant, zoals ‘100% cotton’. Ook leuk is dat de vazen handgemaakt zijn in Nederland. Onder andere te koop bij Edwinpelser.nl.

Meer designs

Andere originele designs van Mara Skujeniece zijn bijvoorbeeld de ‘Hyperbowl’ (schalen van keramiek) en de ‘Vegetableware’ (schalen in groentevormen). Bekijk alle ontwerpen op de officiële website: Skujeniece.com. Je kunt hier ook de prijzen van de afzonderlijke producten opvragen. 

vtwonen.nl

Reageer op dit artikel

?>

Contact – Tip de redactie!

Interieur-inrichting.nl
  • Vragen, suggesties of tips? Mail ons!

    info @ interieur-inrichting.nl
  • Privacy & Policy

    © 2010 – 2013 copyright
  • Interieur-inrichting.nl
    Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt Interieur-inrichting.nl cookies. Lees meer hierover.