Ik ga op reis en neem mee…

Je kent vast die Louis Vuitton kisten en koffers wel die je in luxe interieurs vaak terugziet. Antiek of nep, ze vallen toch weer steeds op. Maar de allure verliest een beetje zijn glans door de opkomst van veel namaak. Dus zijn wij verder gaan zoeken naar andere antieke koffers en vonden koffers in de meest ongewone vormen die moeilijk na te maken zijn. Niet geschikt voor op reis – of misschien wel als je echt een statement wilt maken-  maar erg origineel voor een mooie plek in het interieur.

De koffers zijn bedacht door designer Sarah Jane Williams. Allemaal gemaakt in een beperkte, limited edtion oplage. En handgemaakt van goede kwaliteit leer en metaal. Zelfs elk stikseltje is met de hand erin gezet. Functionaliteit verweven met kunst, zo zou je het ook kunnen omschrijven. Sarah Jane Williams werd namelijk onder andere geïnspireerd door de kunst van Dali bij het bedenken van haar kofferserie. Opvallend is ook de  antiek look van de koffers. Een karakteristieke rode draad die door de hele serie loopt.

Ambacht

Moeilijk was het volgens Sarah Jane niet om deze koffers in deze vorm te bedenken. In een interview zegt ze dat ze van te voren gexperimenteerd heeft met onder andere plastic en papier mache. Ook ging ze op cursus bij een leerlooier, waar ze op een traditionele manier leerde om bijvoorbeeld leer te stikken. De koffers heeft ze trouwens niet zelf handmatig in elkaar gezet. Ambachtslieden maken de koffers namelijk. Ze benadrukt dat ze dan ook veel respect heeft voor hun vak.

Prijzen zijn op aanvraag bij Sarah zelf: sarah@williams-handmade.com. Alle koffers kun je bekijken op Williams-handmade.com.

vtwonen.nl

Reageer op dit artikel

?>

Contact – Tip de redactie!

Interieur-inrichting.nl
  • Vragen, suggesties of tips? Mail ons!

    info @ interieur-inrichting.nl
  • Privacy & Policy

    © 2010 – 2013 copyright
  • Interieur-inrichting.nl
    Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt Interieur-inrichting.nl cookies. Lees meer hierover.