Origami bank van Alexander Rehn

Lekker neerploffen op de bank, wie doet het niet na een lange dag? Bankhangen is echter nog leuker met een comfortabele bank, moet designer Alexander Rehn gedacht hebben. Daarom bedacht hij deze origami bank, de Cay Sofa.

Cay Sofa

Wat is er nu zo bijzonder aan deze bank? Om te beginnen natuurlijk de bijzondere vorm. Maar echt vernieuwend is het modeleerbare karakter van de bank. Hij neemt namelijk een bepaalde ondersteunende vorm aan.

Of je nu gaat liggen, zitten of slapen: de bank verandert van vorm, afhankelijk van je houding. Dat is niet alleen bijzonder, maar ook bijzonder comfortabel. En door de vormverandering, wordt het er nooit saai op, want er staat iedere keer weer een ‘andere’ bank in je woonkamer of kantoor.

Design bank

Alexander Rehn

Alexander Rehn is een Zwitserse designer. Bij het ontwerp van de Cay Sofa, werd hij geïnspireerd door origamifiguren. Op de foto hiernaast zie je de designer zelf, zittend op het conceptontwerp van zijn bank. Toen nog van hout en niet zo comfortabel.

Naast de Cay Sofa, heeft de jonge designer ook andere ontwerpen op zijn naam staan. Zoals de Ziep-Tie Chair; een soort van stoel, waarin je ook lekker comfortabel kunt hangen. Op dit moment is Alexander Rehn bezig met een aantal designontwerpen voor de Duitse firm Goin. De foto’s van deze ontwerpen – een stoel, barkruk en bijzettafel – zijn te zien op zijn Facebook-pagina: Facebook.com/AlexanderRehnDesignstudio.

De prijzen van zijn ontwerpen lopen uiteen. Voor meer informatie kun je de designer er zelf over mailen via alex@alexanderrehn.com. 

vtwonen.nl

Reageer op dit artikel

?>

Contact – Tip de redactie!

Interieur-inrichting.nl
  • Vragen, suggesties of tips? Mail ons!

    info @ interieur-inrichting.nl
  • Privacy & Policy

    © 2010 – 2013 copyright
  • Interieur-inrichting.nl
    Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt Interieur-inrichting.nl cookies. Lees meer hierover.