Pomax woonaccessoires en meubelen

Pomax wonenKen je het merk Pomax? Hoewel het merk al sinds 1995 op de markt is, zijn veel Nederlanders er niet mee bekend. Misschien ligt het aan het aantal verkooppunten hier, want in België is het wel een bekend merk in woonaccessoires en meubelen. En omdat Pomax veel leuke items te bieden heeft, besteden wij er graag aandacht aan!

Anne-Marie Clerckx en Xavier De Vil begonnen het merk Pomax in ’95 in Antwerpen. Het koppel deed dit door glaswerk te importeren uit Polen. Daar kwam in ’99 een meubelcollectie bij. Glas is overigens nog steeds een belangrijk herkenningspunt van het merk Pomax. In de huidige collectie zie je dan ook veel glaswerk terug, zoals sierlijke voorraadpotten, stolpen en decoratieve vazen. Maar andere materialen als terra cotta, zink, gietijzer en verschillende soorten hout zien we ook veelvuldig terug bij Pomax.

Wat voor producten?

Pomax heeft een breed productassortiment: van textiel als kussens tot tuinaccessoires als potten. Daarnaast zijn er voor een mooi opgemaakte tafel ook heel veel producten te koop, zoals bestek, servies en kaarsen. In de loop der tijd kreeg het merk er steeds meer productcategorieën bij, waardoor het een allround woonmerk is geworden. Er zijn zelfs Pomax winkels (zoals in Shopping Center Wijnegem, dichtbij Antwerpen). Maar er zijn ook veel winkel die Pomax in het assortiment hebben opgenomen, zoals verschillende warenhuizen.

Brocante

Opvallend zijn echter de brocante producten van Pomax. Het merk heeft echt een passie voor brocante en wil naar eigen zeggen oude voorwerpen weer tot leven wekken. Servies, klokken, sierkussens, kandelaars: het assortiment in Brocante is ruim. Veel grijs en bruintinten vormen hierin de hoofdmoot, met hier en daar wat meer kleur. Zoals in de porseleinen serviezen, waarin oudblauw in de huidge Pomax 2012 collectie opvalt. Ook de meubelen hebben over het algemeen een brocante look meegekregen. Toch zullen sommige items niet misstaan in een modern interieur. Daarnaast is op het keukengerei duidelijk een brocante stempel gedrukt. De old look straalt hier duidelijk vanaf.

Bezoek de showroom

Wil je lekker rondsnuffelen tussen alle Pomax producten? Dat kan! Er is een showroom die je kunt bezoeken, waarin je de totale collectie kunt bewonderen. Als je een liefhebber van Brocante bent, is dat zeker een aanrader. Wel moet je er een eindje voor rijden, want de showroom bevindt zich in België. Adres: Duffelsesteenweg 162, Kontich (Antwerpen). Maak wel eerst een afspraak via sarah@pomax.com. Of kijk voor meer info op Pomax.com. 

vtwonen.nl

Een reactie op “Pomax woonaccessoires en meubelen”

 1. Henk Prummel schreef:

  Hallo Lieve Mensen, ik heb destijd bestek gekocht ( Stainess Steel Dishwagner Safe nr 5414780 112962 ) Waar kan ik dit bij ons in de buurt aanvullen, wij woon in Dropuwenerveen in de buurt van Stadskanaal.
  Alsvast Hartelijk dank. ( of kan ik dat ook via jullie website kopen….Mvrg Henk.

Reageer op dit artikel

?>

Contact – Tip de redactie!

Interieur-inrichting.nl
 • Vragen, suggesties of tips? Mail ons!

  info @ interieur-inrichting.nl
 • Privacy & Policy

  © 2010 – 2013 copyright
 • Interieur-inrichting.nl
  Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt Interieur-inrichting.nl cookies. Lees meer hierover.