Jonge ontwerpers creëren unieke relaxstoel

Gisteren berichtten we je al over de open dag die georganiseerd wordt door de Nederlandse Interieur- en Meubelbranche (CBM) op 17 maart. Omdat de CBM honderd jaar bestaat, is ook de zogenaamde Junior Lounger-ontwerpwedstrijd gestart. Honderden inzendingen van Nederlandse jonge ontwerpers zijn binnengekomen die allemaal een eigen idee hebben over een unieke relax/loungestoel: de Junior Lounger. Via een veiling kun jezelf zo’n stoel kopen of schenken aan een kinderziekenhuis. De opbrengst wordt besteed aan meer onderzoek naar stofwisselingsziekten.

Niet zomaar een stoel
Vorig jaar werden Nederlandse jonge ontwerpers opgeroepen een relaxstoel te creëren. Maar niet zomaar een relaxstoel. De stoel moet namelijk geschikt zijn voor kinderen met een zeldzame energiestofwisselingsziekte, waarin zij in stijl kunnen rusten. Uit alle inzendingen zijn de beste 37 geselecteerd, waarvan nu de prototypes van het ontwerp af zijn.

Het idee voor zo’n unieke stoel is afkomstig van Stephanie. Een klein meisje wiens iets oudere zus Josephine een van de ruim 500 patiënten is met een energiestofwisselingsziekte. Door het ontwerp van een relaxstoel, zou ze nog meer mee kunnen doen binnen het gezin, zonder dat ze afhankelijk is van bijvoorbeeld haar rolstoel. De CBM ging met dit idee aan de slag en schreef een wedstrijd uit.

Veiling
De jonge ontwerpers kregen hulp van professionals in de ontwerpwereld. Namen als Gerard van den Berg, Karel Boonzaaijer en Roderick Vos. Uit deze samenwerking zijn een aantal markante ontwerpen ontstaan, die je terugziet binnen dit artikel. Alle ontwerpen zijn via Juniorlounger.nl te bekijken.

In het najaar van 2012 worden alle relaxstoelen geveild. De opbrengst gaat naar stichting Energy4All die zich inzet voor meer onderzoek naar stofwisselingsziekten. Wil jezelf zo’n stoel kopen of wellicht schenken aan een kinderziekenhuis? Tijdens de veiling kun je op je favoriete ontwerp bieden. De digitale veiling start op 1 september en eindigt op 31 oktober 2012. Ook vindt er een veiling plaats van een aantal Junior Loungers op het Energy4All Gala op 13 oktober 2012.

De ontwerpen op de foto’s zijn achtereenvolgens van Tipe (Funbol, 2e foto) en Romina Hermans (Spiro, 3e foto). 

vtwonen.nl

Reageer op dit artikel

?>

Contact – Tip de redactie!

Interieur-inrichting.nl
  • Vragen, suggesties of tips? Mail ons!

    info @ interieur-inrichting.nl
  • Privacy & Policy

    © 2010 – 2013 copyright
  • Interieur-inrichting.nl
    Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt Interieur-inrichting.nl cookies. Lees meer hierover.