Interieur hotelkamers deel 1: The Central Palace, Istanbul

Omdat het vakantieseizoen eraan komt en veel Nederlanders ook deze zomer het land voor even zullen verlaten, maken we een serie reportages over buitenlandse hotels. Niet zomaar willekeurige hotels, maar hotels die populair en beroemd zijn. Daar kun je ook vele ideeën uit halen om je eigen interieur mee in te richten! Hoe zien de kamers eruit? Voor welke interieurstijl is gekozen? Wat kun je er verwachten? Deel 1 van onze tocht begint in de wereldstad Istanbul. Een zeer populaire bestemming onder veel Nederlanders.

Magische stad
Istanbul is een miljoenenstad die als enige op de hele wereld gelegen ligt op twee verschillende continenten: Europa en Azië. Van oudsher is Istanbul een zeer interessante bestemming met heel veel culturele en archeologische bezienswaardigheden. Jaar in jaar uit scoort het hoog in de stedenreizen top tien van verschillende touroperators.Velen vinden het een stad met een magische aantrekkingskracht. Omdat het een miljoenenstad is, beschikt Istanbul over zeer veel hotels.

Deze zijn verdeeld over het Aziatische gedeelte en Europese gedeelte. Omdat in het Europese gedeelte zich de meeste bezienswaardigheden bevinden, boeken veel mensen een hotel ergens rondom het bekende Taksim-plein (zeg maar de Dam van Amsterdam, maar dan van Istanbul) en de wijk Sultan Ahmet. Over het algemeen zijn de hotels goedkoper rondom Sultan Ahmet, maar Taksim is populair, omdat de meeste uitgaansgelegenheden zich daar bevinden.

The Central Palace
The Central Palace is op 5 min. afstand lopen van het Taksim-plein. Het is geen goedkoop hotel -het telt 4 sterren- maar daar krijg je heel veel luxe voor terug. Ten eerste zit je heel centraal, bevinden zich veel restaurants en winkels op loopafstand en -ook niet onbelangrijk- de transfers vanaf de luchthavens stopt op het Taksim-plein. Een ander deel gaat weer naar andere gebieden in Istanbul.

Luxe kamers in Ottomaanse stijl
Maar wij waren vooral gecharmeerd door de prachtige kamers die het hotel heeft. Alle kamers zijn ingericht volgens de Ottomaanse stijl. De Ottomaanse Turken heersten eeuwenlang over Turkije en vele gebieden eromheen. Om precies te zijn in de jaren 1299 tot en met 1923. Een groot imperium, waarvan je heden ten dage nog heel veel van terugziet in Istanbul. En dus ook in dit hotel, dat de weelderige luxe van het Ottomaanse rijk weerspiegelt.

Tulpenmotief
De kamers zijn verdeeld in standaard, special en executive. Ook heeft het hotel verschillende suites, zoals de Bosphorus Suite en King Suite. Deze laatsten zijn het meest luxe, maar ook de standaard kamers zijn erg mooi ingericht. De Ottomaanse stijl heeft vele klassieke invloeden, maar ook veel renaissance elementen zien we erin terug. Vooral in de laat-Ottomaanse periode komt deze renaissance stijl meer naar voren.

In The Central Palace is gekozen om de oud-Ottomaanse stijl (dat meer weg heeft van de Byzantijnse stijl van het Byzantijnse Rijk) en de laat-Ottomaanse stijl. Onmisbaar in deze stijl is de tulp: de bloem die zijn oorsprong heeft in Turkije. We zien in het hotel dus veel tulpmotieven terug. Bijvoorbeeld in de beddenspreien, het rijk gedecoreerde behang en de gordijnen. Deze zijn gemaakt van zeer kwalitatieve, zware stoffen als zijde en velours. Alles lijkt een gouden randje te hebben, want ook aan alle details (zoals de decoratieve muurknoppen waar de embrasses van de gordijnen aan hangen) is gedacht.

Ook de badkamers zijn erg mooi en vooral comfortabel ingericht. Op de badkamervloer marmer, aan de muur grote spiegels. Overigens hebben de kamers ook allemaal prachtige plafonnières: ook weer geheel volgens Ottomaanse stijl. Het hotel beschikt daarnaast over vele ruimtes zoals een wellness center, vergaderruimte, ontbijtzaal, etc. De lobby is ook erg indrukwekkend: veel gouden elementen, spiegels en klassiek meubilair.  Het algehele hotel doet zeer romantisch aan. Mensen die van een romantische stijl en klassiek stijl houden, zullen zich er zeker thuis voelen. Je voelt je er haast in een sprookje van duizend en een nacht. Wil je meer zien van dit hotel? Surf naar: Thecentralpalace.com. 

vtwonen.nl

Reageer op dit artikel

?>

Contact – Tip de redactie!

Interieur-inrichting.nl
  • Vragen, suggesties of tips? Mail ons!

    info @ interieur-inrichting.nl
  • Privacy & Policy

    © 2010 – 2013 copyright
  • Interieur-inrichting.nl
    Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt Interieur-inrichting.nl cookies. Lees meer hierover.