Dôme Deco zomercollectie 2012

Dome Deco Dôme Deco is een merk dat in Nederland niet heel veel bekendheid geniet. En dat is jammer, want het merk brengt hele mooie woonaccessoires en meubilair op de markt. Dôme Deco kenmerkt zich door een etnische stijl gecombineerd met een moderne en  landelijke woonstijl. Vooral de woonaccessoires zijn erg het bekijken waard, want je kunt er verschillende interieurs mee inrichten. De nieuwe Dôme Deco collectie 2012 laat deze zomer een aantal opvallende items en kleuren zien voor zowel de woonkamer, keuken en badkamer.

Zilveren boventoon
In het merk komen zoals altijd contrasten bij elkaar. Licht-donker, stad-dorp, warm-koud, mannelijk-vrouwelijk, enzovoorts. Deze contrasten vormen een interessante mix met een werelds karakter. In de nieuwe zomercollectie 2012 is dat niet heel anders. Zilver is een kleur die veelvuldig terugkomt in deze nieuwe collectie. Deze kleur is gebruikt voor bijvoorbeeld de fotolijsten, spiegels en vazen. Vazen zien we overigens in vele soorten; groot en klein, rond en vierkant. Ook zijn deze zilveren vazen mooi bewerkt met verschillende dessins en motieven.

Opmerkelijke kleuren deze zomer
Aardetinten zijn ook heel belangrijk voor Dôme Deco. Eigenlijk vormt dit de basiskleur in verschillende schakeringen. Donkerrood en oranje zijn twee kleuren die daaraan zijn toegevoegd en erg opvallen in de zomercollectie. Geen gebruikelijke kleuren voor de zomer en dus een verrassende keuze van de ontwerpers, waar wij eerlijk gezegd nog even aan moesten wennen toen we het zagen. De kleur okergeel/natuurgroen zijn ook twee kleuren die lichtjes worden toegepast in de nieuwe collectie. Her en der komen deze terug in de sierkussens (waaronder een opvallend kussen met vissen erop, zie hiernaast) en theelichtjes.

Etnisch versus modern
Dôme Deco is een merk waar ongetwijfeld niet iedereen meteen weg van is. Maar als avontuur, reizen, cultuur en kunst sleutelwoorden zijn die je aanspreken, voel je je wellicht aangetrokken tot dit merk. Vooral als woonstijlen met een Aziatisch en Afrikaans karakter je aanspreken, is Dôme Deco echt het bekijken waard. Mocht je niet zo van de etnic look houden van de woonaccessoires; het meubilair (zoals tafels, stoelen en banken) heeft strakkere lijnen die niet zullen misstaan in een moderne woning. Ook passen sommige meubelstukken en woonaccessoires in een retro interieur. Vooral de nieuwe zomerkleuren donkerrood en oranje kunnen hierin een mooie uitkomst bieden.

Waar te koop?
Het van oorsprong Belgische merk heeft verschillende verkooppunten in heel Europa, waaronder een negental in Nederland, zoals in Rotterdam, Apeldoorn en Dordrecht. Zie de volledige lijst op Domedeco.com

 

vtwonen.nl

Reageer op dit artikel

?>

Contact – Tip de redactie!

Interieur-inrichting.nl
  • Vragen, suggesties of tips? Mail ons!

    info @ interieur-inrichting.nl
  • Privacy & Policy

    © 2010 – 2013 copyright
  • Interieur-inrichting.nl
    Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt Interieur-inrichting.nl cookies. Lees meer hierover.