Vazen groot en klein

Lastig kan het zijn een leuke vaas te vinden voor je bloemen. Of het is niet de goede kleur of de vorm spreekt je niet aan. In de winkels liggen de nieuwste vazen echter al klaar. Wij maakten een selectie van de grappigste, beste, opmerkelijkste en gekste vazen.

1. Deze vaas heeft de vorm van een papieren zak. Hij lijkt iets gekreukt en de bovenkant heeft van die karakteristieke ribbels die een papieren zak ook heeft. Deze vaas heb je ook in wit en is te koop voor €15,99 bij V&D.

2. Blond Amsterdam heeft zoals altijd grappige creaties. Vaak in felle kleuren, maar niet bij deze vaas. Gekozen is voor de kleur en stijl van Delfts blauw. Oerhollandsch en dus echt Blond. Oprichters Femque van Geffen en Janneke Dröge begonnen hun merk in 2001 nadat zij nog maar net afgestudeerd waren aan de Kunstacademie. Een bedrijf in handgeschilderd aardewerk: dat moest een succes worden. Nu jaren later bewijst het merk nog steeds dat het populair is.

3. Zo zie je ze maar zelden. Maar dat maakt deze vaas er niet minder leuk op. Gemaakt van keramiek in een mooie lichtbruine kleur. Verkrijgbaar bij Zara Home voor €22,95. Enig minpuntje: er kan maar 1 bloem of takje in.

4. Bij Leen Bakker kun je voor weinig, leuke spullen vinden. Wij kwamen deze metalen vaas tegen. Door de vorm kun je er ook heel makkelijk een mooie plant in stoppen. Overigens krijgen de kleurrijke bloemen of planten die je erin stop de volle aandacht, want de kleur grijs valt meer naar de achtergrond, terwijl de versieringen op de pot/vaas daarentegen meer opvallen. Prijs: €12,99.

5. Je hebt ook van die vazen die je niet per se als vaas hoeft te gebruiken. Ze zijn ook uitermate geschikt als decoratief voorwerp in huis of kantoor. Een voorbeeld zijn deze schuinaflopende vazen van Kwantum. De hoogste is 30 cm hoog en gemaakt van bewerkt nikkel.

6. Het merk Riverdale heeft dit op een Chinese vaas geïnspireerde item op de markt gebracht. Zo’n 33 cm hoog en een doorsnede van 22 cm.  Deze vaas is overigens niet alleen in een ovaalvorm te koop, maar ook drie andere vormen waarmee je onderling contrasten kunt creëren door ze naast elkaar te plaatsen. Houd je toch meer van symmetrie? Dan kun je beter twee van dezelfde vorm kiezen. Te koop bij verschillende winkels die het merk Riverdale voeren en webshops als Woondecoratiesandra.nl. 

vtwonen.nl

Reageer op dit artikel

?>

Contact – Tip de redactie!

Interieur-inrichting.nl
  • Vragen, suggesties of tips? Mail ons!

    info @ interieur-inrichting.nl
  • Privacy & Policy

    © 2010 – 2013 copyright
  • Interieur-inrichting.nl
    Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt Interieur-inrichting.nl cookies. Lees meer hierover.