Modern etnisch

Modern etnische interieurs zijn erg populair. Als we naar interieurwinkels kijken die moderne meubels verkopen, zien we ook veel accessoires die in een etnische stijl zijn vormgegeven. Dit levert een interessante combinatie op. Want aan de ene kant heb je een redelijk strakke en nette touch en feel. En aan de andere kant haal je verre oorden in huis door accessoires en meubels te plaatsen die verfijnd zijn. Het leuke hieraan is dat je kunt spelen met verschillende kleuren, zonder dat iets vreemd staat. Dit komt waarschijnlijk omdat etnische spullen vaak al bijzonder zijn in onze westerse ogen. Vreemd maakt dus plaats voor bijzonder en apart.

Modern etnisch

Met een modern etnisch interieur haal je de gezelligheid in huis. Het is een ander soort gezelligheid dan in modern landelijke interieurs. Waar modern landelijke interieurs vaak licht zijn, is bij modern etnische interieurs het tegenovergestelde het geval. Donkere, intense kleuren drukken een duidelijke stempel in modern etnische interieurs. Lichte elementen kun je aanbrengen in de vorm van accessoires. Grote meubelstukken zijn veelal donker van aard.

Interessant is de toevoeging van een ietwat mystiek gevoel. Apart vormgegeven beelden of inheemse kunst bijvoorbeeld, roepen een geheel ander gevoel bij je op. Deze hoeven niet per se veel geld te kosten. Ook de goedkopere interieurwinkels en woonwinkels verkopen dergelijke spullen. Stop je kamer er niet al te vol mee, want dan is het mystieke, exclusieve gevoel er al gauw van af. Ook hier geldt less is more.
 

vtwonen.nl

Reageer op dit artikel

?>

Contact – Tip de redactie!

Interieur-inrichting.nl
  • Vragen, suggesties of tips? Mail ons!

    info @ interieur-inrichting.nl
  • Privacy & Policy

    © 2010 – 2013 copyright
  • Interieur-inrichting.nl
    Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt Interieur-inrichting.nl cookies. Lees meer hierover.