Design tuinmeubelen in een oude kas

Go Club ChairHet inrichten van je tuin of terras is voor velen van ons een leuke bezigheid. Vooral als we het mooi kunnen decoreren met spullen die apart en exclusief zijn. Maar die kun je helaas niet in alle winkels kopen. Design tuinmeubelen van merken als Fermob, Canadian Chair, Functionals en Phillipe Starck worden alleen geleverd aan exclusieve dealers. Bij het googlen kwamen we een unieke tuinmeubel winkel tegen – gevestigd in een oude kas – waar je alle artikelen kunt bewonderen. Dus wij erheen!

In de winter was het vast koud in die oude kas, maar Geweldig binnen & buiten was toen, geheel terecht, gesloten. Met het nieuwe tuinseizoen 2012 in aantocht, zijn ze sinds begin maart weer geopend. Nieuwe spullen staan ons te wachten en we zijn benieuwd wat voor tuintrends we kunnen aantreffen. Eigenaresse Anneke van der Wel leidt ons rond door haar winkel.

“Duurzame, onderhoudsvriendelijke tuinmeubelen winnen steeds meer aan populariteit”, zegt Anneke. “Je hebt natuurlijk ook meer plezier van leuke items die lang meegaan. Omdat wij alleen werken met kwaliteitsmerken, hangt daar natuurlijk wel een bepaald prijskaartje aan vast. Maar voordeel is dat je er vervolgens jarenlang geen omkijken meer naar hebt.”

SittingimageZe wijst ons op de producten van Sitting Image. Ons oog valt op een mooie loungeset, zie hiernaast. “Alle producten van Sitting Image zijn duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Dit Nederlandse merk maakt bijvoorbeeld gebruik van RVS en FSC hardhout. Het leuke ervan is ook dat je door te combineren met verschillende kussens en meubels je eigen loungeset kunt samenstellen.”

AdirondackDan zien we opeens een bekende buiten meubel, namelijk de Canadian Chair. Die hebben we toch vaker gezien? “Dat kan best kloppen”, zegt Anneke. De Canadian Chair die wij hebben is gebaseerd op de originele Canadese Adirondack stoel die ook wel de Muskoka chair wordt genoemd. Je vindt ze bij ons in vijftien verschillende kleuren. Gemaakt van gerecycled materiaal, onderhoudsvrij en ook UV bestendig. Dat laatste is ook belangrijk, want de hitte van de zon kan bepaalde buiten meubelen aantasten. Bij het kopen van buiten meubelen kun je daarop letten.”

Wat ons lopend door de oude kas opvalt, is dat de collectie van Geweldig binnen & buiten erg kleurrijk is. We zien kleurrijke Bloom bloempotten, Fatboy items en heel veel van Fermob. “We zijn tevens een Fermob shop in shop en hebben zo’n 60 vierkante meter aan Fermob producten. Stoelen, tafels, banken, noem maar op. Vandaar!”

Is veel kleur trouwen sowieso een tuintrend dit jaar? “Zeker. Wat je gaat zien is dat mensen het vanwege de crisis rustiger aan gaan doen. Dus minder uitstapjes en vakanties bijvoorbeeld. Omdat mensen meer thuis blijven, wordt het zowel binnen als in de tuin en terras gezellig en knus gemaakt. Kleur bepaalt echt je humeur, dus vrolijke kleuren helpen bij een fris en blij gevoel. Vandaar dat je in onze collecties veel kleur aantreft. Maar ook voor meer ingetogen en minimalistische buiten meubelen kun je bij ons terecht. Baddinghout bijvoorbeeld is de laatste tijd erg populair. Daar is erg veel vraag naar. En niet te vergeten de luxe tuinmeubelen van One to Sit in strakke, rustige kleuren”

Fermob stoelen

Baddinghout, daar schreven we al eerder over. De producten van baddinghout zijn inderdaad erg mooi om te zien. Maar we zien ook allerlei gezellige buitenhaarden. Ideaal voor een romantische avond in de tuin of het terras. Maar wel duur. De prijzen liggen gemiddeld zo rond de € 1.000. “Dat heeft heel erg te maken met het materiaal waar de buitenhaarden van Zenoproducts van zijn gemaakt. Namelijk Cortenstaal. Dit is een metaal dat aan de oppervlakte een oxidelaag (een roestlaag) vormt. Invloeden van buitenaf krijgen zo geen kans de buitenhaarden aan te tasten. In het begin zijn de buitenhaarden dus van een soort staal kleur, maar door de oxidelaag verkleuren ze meer naar oranje/donkerbruin. Overigens krijg je niet een grote roest buitenhaard ervoor terug hoor! Cortenstaal kan niet door roesten, want de oxidelaag zorgt alleen voor een mooie diepe kleur en het verder roesten wordt gestopt.”

Veel van onze klanten kopen meubilair voor in huis. Veel producten lenen zich daar uitstekend voor
Wat ook leuk is aan de buitenmeubelen van Geweldig binnen & buiten, is dat sommige items niet zullen misstaan in de woonkamer of eetkamer. Bijvoorbeeld de stijlvolle design stoelen en stalen tafels bijvoorbeeld. “Dat kan natuurlijk ook. Veel van onze klanten kopen meubilair voor in huis. Veel producten lenen zich daar uitstekend voor.”

Ben je benieuwd geworden naar Geweldig binnen & buiten? De winkel is te vinden in Nieuwerkerk aan den IJssel. Geen zin om daarheen te gaan? Sinds kort heeft het bedrijf ook een webshop waar je alle producten op je gemak kunt bekijken en bestellen, Geweldigbinnenenbuiten.nl.

vtwonen.nl

Reageer op dit artikel

?>

Contact – Tip de redactie!

Interieur-inrichting.nl
  • Vragen, suggesties of tips? Mail ons!

    info @ interieur-inrichting.nl
  • Privacy & Policy

    © 2010 – 2013 copyright
  • Interieur-inrichting.nl
    Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt Interieur-inrichting.nl cookies. Lees meer hierover.