Achica: luxe woonaccessoires achter gesloten deuren

Wie regelmatig naar Engelse televisiezenders kijkt, heeft vast weleens de commercials van Achica.com gezien. Op een gegeven moment word je er zo mee dood gegooid, dat je toch maar eens een kijkje gaat nemen op hun website. Maar dan: bam! Registreren en inloggen om te kunnen kijken wat er achter hun deuren schuil gaat. Op zich wel jammer vinden wijzelf, want nadat je je moet registreren met je e-mailadres, word je vervolgens ook weer dood gegooid met hun nieuwsbrieven. Maar dat is een probleempje voor later. Eerst maar eens kijken wat voor luxe er te vinden is achter hun ‘members only’ deuren.

Hoewel Achica als ondertitel ‘The Members-only Luxery Lifestyle Store’ hanteert, vinden wij het er op het eerste gezicht niet heel erg luxe uitzien. Ze verkopen er bijvoorbeeld tuinmeubelen, karpetten, kussenhoesjes, keukenspullen en lampen. En ohja, ook luxe vakanties… Als we een beetje op alle categorieën klikken, stralen de spullen ook niet allemaal luxe uit. Sommige items wel (zoals hierboven), maar veel ook niet. Het zijn eigenlijk niet per se spullen die je qua look niet elders zou kunnen krijgen, terwijl je wel op die gedachte wordt gebracht door de sfeer die om Achica heen hangt.

Deurbeleid
Maar het meest vervelende voor bezoekers van de website is dat ze moeten registreren om toegang te krijgen. Natuurlijk wordt hierbij je naam, achternaam en emailadres bewaard in hun archief. Niet echt een fijne binnenkomer, vinden wijzelf. Het zou ons dan ook niets verbazen als veel mensen rechtsomkeert maken en rechtsboven op het kruisje drukken. Tevens valt het ons op dat bij elk product een tellertje staat: je weet precies binnen hoeveel uur de verkoop eindigt. Ook hier staan de deuren dus niet wagenwijd open, maar moet je snel beslissen of je een product wil of niet. Anders kaapt iemand anders ‘m voor je neus weg en sta je weer voor een dichte deur. En natuurlijk word je ook lekker gemaakt met ‘upcoming sales’, maar kun je nog niet zien welke producten tegen welke prijzen dat zijn. Alleen de teksten (zonder afbeeldingen) mag je zien. Beetje flauw van Achica, toch?

Is er ook iets leuks te melden?
Tuurlijk wel! Achica willen we niet gelijk de grond in torpederen, want ze hebben ook best leuke spullen voor een redelijke prijs. En volgens Achica zijn al hun producten veel goedkoper in vergelijking tot andere winkels. De normale verkoopprijs en de Achica-prijs staan naast elkaar. Wij vonden bijvoorbeeld deze ‘Mademoiselle’ beker hiernaast  grappig om te zien en apart om te hebben. Prijs: 9 pond, iets meer dan 10 euro.

Of deze klassieke stoel, te koop voor 729 pond (zo’n 870 euro).

Of deze retro kussens en karpetten hieronder; kunnen heel leuk staan als je het combineert met andere woonaccessoires. Kussens te koop vanaf 25 pond en karpetten zo rond de 100 pond. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en motieven.

Daarnaast zijn er nog een aantal items als buitenklokken met Romeinse cijfers en verschillende lampenkappen in zachtgeel en zachtblauw die onze aandacht trokken.

Wat wel echt luxe uitstraalt, zijn de spullen van de serie van het tweede plaatje bovenaan, waartoe ook de stoel van hierboven behoort. Veel van deze producten zijn met de hand gemaakt en zien er kwalitatief uit. Maar daar betaal je natuurlijk wel een bijpassende prijs voor. En ja, natuurlijk is luxe ook een relatief begrip.

Al met al zijn wij toch een beetje teleurgesteld in het assortiment van Achica. Maar misschien kwamen we op niet zo’n goede dag binnen en is het assortiment de volgende keer leuker. We houden het in ieder geval voor je in de gaten. Al is het alleen al, omdat je dan niet zelf opgescheept hoeft te zitten met hun nieuwsbrievenbombardement. Gelukkig is er nog een uitschrijfknop. 

vtwonen.nl

Een reactie op “Achica: luxe woonaccessoires achter gesloten deuren”

 1. Robin schreef:

  Goede recensie, je ziet dit concept steeds vaker waarbij de producten slechts tijdelijk te koop zijn en je moet registreren.

Reageer op dit artikel

?>

Contact – Tip de redactie!

Interieur-inrichting.nl
 • Vragen, suggesties of tips? Mail ons!

  info @ interieur-inrichting.nl
 • Privacy & Policy

  © 2010 – 2013 copyright
 • Interieur-inrichting.nl
  Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt Interieur-inrichting.nl cookies. Lees meer hierover.