Françoise Nielly’s kleurrijke kunst

Kunstenares Françoise Nielly heeft duidelijk een eigen stijl. Haar kunst bestaat een en al uit een explosie van kleuren. Op bijna al haar werk zijn portretten te zien; de een nog imposanter dan de ander. Het mooie ervan is, is dat haar kunst zowel past binnen een interieur met veel verschillende kleuren en patronen, alsmede een interieur met een rustige natureltinten.

Françoise Nielly groeide op in Zuid-Frankrijk. Haar vader was architect en als kind tekende ze veel aan zijn bureau. Ze ging vaak met hem mee naar zijn werk en dat vormde haar visie op de architectuur. Ze woont en werkt in Parijs, maar een stil plekje opzoeken om te gaan schilderen, doet ze bewust niet. Grote en drukke steden als Parijs, New York en Vancouver inspireren haar juist.

Straatcultuur
Het draait allemaal om urban culture, of ook wel straatcultuur, in haar werk. Denk bijvoorbeeld aan graffiti op muren langs spoorlijnen en de dynamiek van de grote stad, waar je sporen van de straatcultuur duidelijk terugziet. Ook houdt ze van multiculturaliteit en diversiteit en die komt ook vaak tot uitdrukking in haar werk. Toch zegt ze dat ze tegelijkertijd wil ontsnappen aan de grote stad. Naar eigen zeggen lukt dat haar het beste wanneer ze schildert. Maar voor altijd een rustig leven op het platteland tussen de koeien kan ze zich niet voorstellen.

Kunst in het interieur
Figuratieve kunst zoals Nielly maakt, kan een mooi kopstuk vormen in het interieur. Niet alleen door de sprekende kleuren, maar ook door de mensen zelf die geportretteerd zijn. De toeschouwer wordt een veelbetekenende blik toegeworpen. Hoewel ze overwegend portretten maakt, zien we ook enkele andere stukken in haar collectie. Haar werk heeft soms ook wel wat weg van abstracte kunst, waardoor het een interessant tafereel vormt.

Waar te koop/te zien?
Echte kunst is best duur. Toch presenteert Françoise Nielly ons ook hele betaalbare stukken. De prijzen variëren zo tussen de € 500 en € 800, onder andere via haar website te koop. Wil je haar kunst liever eerst bekijken? Haar werkt wordt regelmatig tentoongesteld, zoals onlangs in Barcelona. Houd voor toekomstige tentoonstellingen haar website in de gaten, francoise-nielly.com.

Of als je in Parijs bent, ga dan op zoek naar Galerij Menouar. Haar werk maakt nu sinds meer dan acht jaar standaard deel uit van deze kunstgalerij. Voor meer info: galeriemenouar.com.

vtwonen.nl

Reageer op dit artikel

?>

Contact – Tip de redactie!

Interieur-inrichting.nl
  • Vragen, suggesties of tips? Mail ons!

    info @ interieur-inrichting.nl
  • Privacy & Policy

    © 2010 – 2013 copyright
  • Interieur-inrichting.nl
    Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt Interieur-inrichting.nl cookies. Lees meer hierover.